|
|
|
EN
|
AR
صفحه اصلی
|
(current)
اخرین مطالب
|
آلبوم تصاویر
|
مقالات
|
کتابخانه
|
اخبار
یکشنبه 31 فروردین 1404
لیست مطالب
كسى كه صداقت نيّت داشته باشد، قلب سليم دارد؛ زيرا پاك و سالم بودن دل از خطورات نفسانى، نيّت را در همه كارها براى خدا خالص مى گرداند خداوند متعال مى فرمايد: «روزى كه مال و فرزندان سودى نمى دهند، مگر كسى كه دلى سالم به سوى خدا بياورد».
امام صادق عليه السلام : كسى كه صداقت نيّت داشته باشد، قلب سليم دارد؛ زيرا پاك و سالم بودن دل از خطور ...
164 بار
۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
وسواس، منقارى چون منقار پرنده دارد و هرگاه آدمى دچار غفلت شود، آن منقار را در گوش دل او مى گذارد و وسوسه مى كند. در اين هنگام اگر آدمى خداوند عزّ و جلّ را ياد كند، وسواس منصرف مى شود و كنار مى رود. به همين دليل شيطان را وسواس گفته اند.
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : وسواس، منقارى چون منقار پرنده دارد و هرگاه آدمى دچار غفلت شود، آن م ...
138 بار
۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
ما را پندى كوتاه ده ـ فرمود : دنيا حلالش حساب دارد و حرامش كيفر. كجا آسايش و راحتى براى شما باشد، در حالى كه هنوز به روش پيامبرتان تأسّى نكرده ايد؟! چيزى مى جوييد كه شما را به سركشى وا مى دارد و به آنچه شما را بسنده مى كند راضى نيستيد!
امام على عليه السلام ـ وقتى كه شخصى به ايشان عرض كرد: ما را پندى كوتاه ده ـ فرمود : دنيا حلالش حساب ...
153 بار
۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله فرمود : ميان بهشت و آدمى هفت گردنه است ، كه آسان ترين آنها مرگ باشد عرض كردم : اى رسول خدا! پس سخت ترين آنها چيست؟ فرمود : ايستادن در پيشگاه خداوند عزّ و جلّ آن گاه كه ستمديدگان گريبان ستمگران را بگيرند .
كنز العمّال ـ به نقل از ابو هدبه از انس ـ : پيامبر خدا صلى الله عليه و آله فرمود : ميان بهشت و آدمى ...
172 بار
۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
رسول خدا صلى الله عليه و آله ، در شب نوبتى عايشه، نزد او بود. به پيامبر عرض كرد : اى رسول خدا! چرا خودت را به رنج مى اندازى، حال آنكه خداوند گناهان گذشته و آينده تو را آمرزيده است؟ حضرت فرمود : اى عايشه! آيا بنده اى سپاسگزار نباشم؟!
امام باقر عليه السلام : رسول خدا صلى الله عليه و آله ، در شب نوبتى عايشه، نزد او بود. به پيامبر ع ...
39 بار
۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
و ما را از كسانى قرار ده كه جان هايشان را به [رسيدن به] علوّ و بلندى شتاباندى و همّت هاى آنان را از جُستن عزّت در ميان مردم فرود آوردى و از اين رو دل هايشان همواره سرگشته و پرّان بود تا اينكه سرانجام در باغ هاى پر نعمت بهشت فرود آمدند.
امام زين العابدين عليه السلام ـ در دعا ـ گفت : و ما را از كسانى قرار ده كه جان هايشان را به [رسيدن ب ...
112 بار
۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
مرا سفارشى كن. خضر عليه السلام گفت:به چيزى تمسك كن كه با وجود آن، چيزى به تو زيان نزند؛ همانگونه كه بدون آن، هيچ چيز به تو سودى نمى رساند. از خيره سرى بپرهيز و از رفتن در پى چيزى كه بدان نيازى ندارى، دورى كن و بى سبب و بدون تعجّب مخند.
حضرت موسى عليه السلام به حضرت خضر عليه السلام گفت: مرا سفارشى كن. خضر عليه السلام گفت:به چيزى تمسك ك ...
143 بار
۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
از امام صادق عليه السلام از آيه: «و اما نعمت خداوندگارت را بازگوى» سؤال كردم فرمود : يعنى كسى كه با بخشش و دهش و احسانش به تو ، تو را نواخت . سپس فرمود : پس [بايد ]دين خود را و عطا و نعمتى را كه خداوند به او عنايت كرده است بازگو كند .
الكافى ـ به نقل از فضل البقباق ـ : از امام صادق عليه السلام از آيه: «و اما نعمت خداوندگارت را بازگوى ...
161 بار
۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
اوهام دلها تيزتر از نگاههاى چشمهاست گاهى اوقات تو با نيروى وهم خود به سند و هند و كشورهايى كه نرفته اى سير و سفر مى كنى، در صورتى كه با چشم خود آنها را نمى بينى. حال ، [همين ]اوهامِ دلها، خداى را در نمى يابد چه رسد به نگاههاى چشمها!
امام جواد عليه السلام ـ نيز درباره همين آيه ـ فرمود : اوهام دلها تيزتر از نگاههاى چشمهاست گاهى اوقات ...
40 بار
۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
به عبد صالح ، يعنى لقمان ، گفته شد: كدام يك از مردمان ، با فضيلت ترند؟گفت: «مؤمنِ برخوردار» .گفته شد: از مال؟گفت: «نه ؛ ليكن برخوردار از دانشى كه اگر به او محتاج شدند ، از دانشش سود برند و اگر از او بى نياز شدند، خودش به آن اكتفا كند» .
امام على عليه السلام :به عبد صالح ، يعنى لقمان ، گفته شد: كدام يك از مردمان ، با فضيلت ترند؟گفت: «مؤ ...
130 بار
۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
لقمان به پسرش گفت : « . . . پسرم ! هر كه [به ديگرى ]رحم كند ، رحم مى شود ، و هر كه خاموش باشد ، سالم مى ماند ، و هر كه نيكو بگويد ، بهره مند مى گردد ، و هر كه بد بگويد ، گناه مى كند ، و هر كه زبانش را در اختيار نگيرد ، پشيمان مى گردد» .
إحياء علوم الدين :لقمان به پسرش گفت : « . . . پسرم ! هر كه [به ديگرى ]رحم كند ، رحم مى شود ، و هر كه ...
107 بار
۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
بدانيد كه خداوند بزرگ خلايق را در بوته آزمايش نهاد، نه اين كه آنچه را در درون و ضماير خود نهفته داشتند، نمى دانست؛ بلكه تا آنان را بيازمايد كه عمل كدام يك بهتر است، تا ثواب، پاداش [كارِ نيكِ آنها ]باشد و عقاب و كيفر، سزا[ى كارِ بدشان].
امام على عليه السلام : بدانيد كه خداوند بزرگ خلايق را در بوته آزمايش نهاد، نه اين كه آنچه را در درون ...
165 بار
۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
پيامبر خدا را در حج به روز عرفه ديدم كه بر شتر خود به نام «قصواء» سوار است و سخنرانى مى كند. شنيدم كه مى فرمود: اى مردم! من در ميان شما دو چيز به يادگار نهادم كه هر گاه آنها را فرا ستانيد هرگز گمراه نشويد: كتاب خدا و عترتم، اهل بيتم.
جابر بن عبداللّه :پيامبر خدا را در حج به روز عرفه ديدم كه بر شتر خود به نام «قصواء» سوار است و س ...
168 بار
۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
حسين بن على عليهماالسلام از كربلا به محمّد بن علىنوشت: «به نام خداوند رحمتگر مهربان. از حسين بن على به محمّد بن على و ديگر فرزندان هاشم. امّا بعد : دنيا چنان است كه گويى هرگز نبوده است و آخرت ، چنان است كه گويى همواره بوده است! بدرود».
امام باقر عليه السلام :حسين بن على عليهماالسلام از كربلا به محمّد بن علىنوشت: «به نام خداوند رحمتگر ...
153 بار
۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
از لقمان حكيم ، نقل است كه او پيوسته مى گفته : «نياز [خود] را پنهان مى دارم ، و درباره چيزى كه به من مربوط نيست ، سخن نمى گويم ، و بدون شگفتى نمى خندم ، و بدون مقصد ، راه نمى روم و البته سكوت ، بهتر است ؛ ولى رعايت كننده آن اندك است» .
مكارم الأخلاق و معاليها :از لقمان حكيم ، نقل است كه او پيوسته مى گفته : «نياز [خود] را پنهان مى دارم ...
135 بار
۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
من محمّد [ستوده شده در زمين] هستم ، من احمد [ستوده شده در آسمان ]هستم ، من ماحى هستم كه به واسطه من كفر محو و نابود مى شود، من حاشر هستم كه مردم به دنبال من محشور و جمع مى شوند، من عاقب هستم و عاقب كسى است كه بعد از او پيامبرى نباشد .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : من محمّد [ستوده شده در زمين] هستم ، من احمد [ستوده شده در آسمان ]هس ...
145 بار
۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
عالمانِ بدكردار امّت ما كسانى هستند كه مردم را از راه ما به در مى برند، رهزنان راه ما هستند، دشمنان ما را به نامهاى ما مى خوانند، همتايان ما را به القاب ما ملقّب مى سازند و بر آنها درود مى فرستند، در حالى كه آنها سزاوار لعن و نفرينند.
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : عالمانِ بدكردار امّت ما كسانى هستند كه مردم را از راه ما به در مى ب ...
143 بار
۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
اى پسر مسعود! هر گاه عملى انجام دادى، از روى آگاهى و خردمندى انجامش ده و از اين كه عملى را بدون انديشه و آگاهى انجام دهى بپرهيز؛ زيرا خداوند، جلّ جلاله، مى فرمايد : «و مانند آن زنى مباشيد كه رشته اى را كه محكم تافته بود، پنبه كرد».
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله ـ در سفارش به ابن مسعود ـ فرمود : اى پسر مسعود! هر گاه عملى انجام داد ...
133 بار
۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
خداوند سبحان، آمرزش خواهى را سبب فزونى روزى و رسيدن رحمت به خلق قرار داده و فرموده است : «از پروردگارتان طلب آمرزش كنيد كه او بسى آمرزنده است» پس، رحمت خدا بر كسى كه به توبه روى آورد و گذشتن از گناهش را بخواهد و پيش از مرگش كارى بكند.
امام على عليه السلام : خداوند سبحان، آمرزش خواهى را سبب فزونى روزى و رسيدن رحمت به خلق قرار داده و ف ...
132 بار
۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
آن را دور انداز؛ من خوش ندارم كه مرد شريف و محترم، چيز پستى را حمل كند اى گروه شيعه! شما مردمى هستيد كه دشمنان زيادى داريد. شما جماعتى هستيد كه خَلق با شما دشمنى مى كنند. پس تا جايى كه مى توانيد در برابر آنان آراسته (با شخصيّت) باشيد.
امام كاظم عليه السلام ـ به عبد اللّه بن جبلّه كه ماهى اى را در دستش آويزان كرده بود ـ فرمود : آن را ...
132 بار
۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
دنيا را كم اهمّيت شماريد؛ زيرا اين ، گواراترين چيز بر شماست؛ چرا كه هيچ مردمى دنيا را سبك نشمردند مگر اين كه خداوند زندگى را برايشان گوارا گردانيد، و هيچ مردمى دنيا را عزيز نداشتند ، مگر اين كه خوار و خسته شدند و عاقبتشان پشيمانى بود.
امام كاظم عليه السلام :دنيا را كم اهمّيت شماريد؛ زيرا اين ، گواراترين چيز بر شماست؛ چرا كه هيچ مردم ...
128 بار
۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
قبلی P
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
بعدی N